Syrový koláč Banitsa

Suroviny


300 g Sabinovského syra balkánskeho typu
1 strúčik cesnaku
2 ks vajíčka
2 PL SABI bieleho jogurtu
275 g chladeného Iístkového cesta
hladkú múku na posypanie
2 lyžice rozpusteného SABI masla na potretie
soľ a čierne korenie.

Postup


1. SABI balkánsky syr najemno nastrúhame do väčšej misky, pridáme pretlačený cesnak, vajíčka a biely jogurt. Dôkladne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.

2. Na pomúčenú dosku rozložíme plát Iístkového cesta, pomúčime ho a zľahka rozvaľkáme. Po šírke ho rozkrojíme na 3 rovnaké časti a do stredu každej časti navrstvíme syrovú plnku. Okraje cesta potrieme rozpusteným maslom a každý plát cesta zrolujeme do dlhého valca. Konce stlačíme a uzatvoríme, aby plnka nevytiekla.

3. Okrúhlu zapekaciu misu potrieme rozpusteným maslom a poprášime trochou múky. Pripravené „záviny" z lístkového cesta vkladáme do okrúhlej zapekacej misy do tvaru slimáka. Vrch koláča potrieme rozpusteným maslom a zľahka popicháme špičkou noža. Pečieme 30 minút vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220°C.

4. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore